HTML

Víztisztító Blog

Ez a blog a víztisztító készülékekről, a víztisztítás jelentőségéről szól.

Friss topikok

Linkblog

Milyen módszerrel teszik sótól mentessé a tengervizet?

2010.03.28. 21:27 ragabb

 A világnak ugrásszerűen emelkedő vízhiánnyal muszáj küzdenie. Egyes száraz körzetekben, mint például a Közel-Keleten, a eredeti vízellátás nem elégséges. Ezeken a területeken a vízprobléma egyik eszközét a víztisztító és a tengervíz sótalanítása jelenti. Az egyik sókivonó procedúra már az i.e. 4. századtól ismert, ahogy  Arisztotelész rájött, hogy ha a sós folyadékot megfőzik, akkor a magasba szálló gőz maga mögött hagyja a sót. A kondenzáló vízgőzből kinyert folyadék már sótól szabad. 

 
A legalapfokúbb sótalanító gép a lepárló, amiben a folyadékot felfőzik, a kialakuló gőz pedig kondenzálódik. Kezdetleges napenergiával dolgozó lepárlót van mód formálni, ha sós itallal teli medence fölé üvegkupolát húznak. A innivaló a nap miatt felforr, vízgőzzé alakul, majd lecsapódik az üvegen, s lefut annak oldalán a búra szélén létesített vízelvezető csatornákba. Egy 1 nm-es lapárló naponta nagyjából  5 l tiszta italt nyújt. 
 
Ahhoz, hogy elégséges adagú innivaló képződjön, ennél jóval óriásibb víztisztítóra van szükség. A vizet mindenekelőtt légköri forráspontja fölé forrósítják, de nem forr fel, mert a melegítés nyomás alatt álló, csukott térben játszódik le. A innivaló erről a területről egy csekélyebb nyomású területre csurog, ahol egy adagja mindjárt párává alakul. A termelődő gőz érintkezésbe lép a becsorgó hűvös sós vizet tartalmazó csővezetékkel, és kondenzálódik. Az eredeti kamrában el nem gőzölgött forró tengervíz egy árnyalatnyit kisebb feszültségű részbe csorog, ahol pár pillanaton belül több mennyiség gőzölődik el belőle, s a köd újra lecsapódik. 
 
Frissebb víztisztító művelet az ún. fordított ozmózis, amely borsosabb, ezzel szemben eredményesebb, mint az egyensúlyi desztilláció. Szintetikus anyagból előállított hártyafalakon olyannyira apró-cseprő lyukak vannak, amik a vízmolekulák befogadására megfelelően nagyméretűek, de a sót visszafogják. A cső idomú hártyafalak közé feszültség alatt engedik be a sós vizet. A sótól mentes víz cseppek formájában a cső külszíni szélén megy el. A világ egyik legóriásibb, a fordított ozmózis alapján működő sólepárló telepét Bahreinben alapították. A telep egy nap alatt több, mint 54 millió liter édes folyadékot állít elő. 
 
Mivel szakadatlanül több csapadékhiányos vidék kerül művelés alá és szerveződik át lakott hellyé, a sómentesítés iránti szükség is egyre növekedik.  A sótól szabad ital  viszont drága, ezért  egyedül ivóvízként, ipari vízként és sok pénzbe kerül mezőgazdasági növények öntözésére veszik igénybe. 

Szólj hozzá!

Címkék: víztisztító

Hasznos Oldalak Víztisztító Témában

2009.12.06. 23:14 ragabb

Are you tervezi, hogy vesz egy víztisztító? Lesz egy üzlet nem elég, és hamarosan megtudja, miért, amikor az online bolt honlapján vagy a terhelés pillanatban, amikor eljut a víztisztító szakasz. Már csak túl sok lehetőség a piacon, és mindegyik egyikük, várhatóan, azt állítja, hogy a legjobb. Akkor honnan tudja, hogy tényleg melyik a legjobb, ami megfelel? Reviews: Milyen szerepet játszanak? Itt felhívás erősítést - víztisztító vélemény. Ezek a felülvizsgálatok a különböző márkák és modellek tisztítóberendezéssel általában az iparági szakértők által írt vagy a fogyasztókat. Ezek a felülvizsgálatok során gyakran merülnek fel vele a tisztító gondol, és adnak tájékoztatást nem adta meg magát a márkákat, ami azt jelenti, információk elfogulatlan és objektív. A legtöbb vélemény listát le előnyeiről és hátrányairól, a víz tisztító, és megjegyzi, különleges megfigyelések szempontjából a tényleges használat a terméket. Nem minden értékelés, de meg lehet bízni. Keresse meg a megbízható értékelés és felülvizsgálat látogató telek mint magazin vélemény. Is, olvasás szakmai értékelés nem olyan jó, mint olvasó véleménye a tényleges fogyasztók, mint te. Néhány vélemény összpontosít céginformációs és a márka mérföldkövek ezek nem a vélemény, mely segít az Ön választása. Keresni, hogy az értékelés körül forog a telepítést és a termék használatának. A fontos tényezők közé tartozik a megbízhatóság, az ár, a tartósság, és a teljesítmény. Általánosan ismertetett Víz tisztítóberendezéssel Számos vélemény összpontosítani ilyen népszerű típusok

1. Egész házban víz tisztítóberendezéssel

A legtöbb vélemény ajánlom tisztítóberendezéssel egész házat, mert a teljes és problémamentes védelmet nyújtanak. Egész ház tisztítóberendezéssel már vigyázni minden vízforrás a házban, valamint az összes víz készülékek. Más szóval, a víz, hogy ömlik a ház már tisztítják. Ez azt jelenti, zuhany, mosogató, kádak, mosógépek, vízmelegítők, és mosogatógépek mind biztonságos.

2. Korsót víz szűrők

Ha keres egy kifejezetten az Ön tisztító ivóvíz, és az a költségvetés, nézd meg a szűrőket. A víz sokféle szerepet játszik, de az ivóvíz talán a legfontosabb. Dobó szűrők hatékonyan eltávolítja akár 99%-a szennyeződéseket el az ivóvíz nélkül, a nagy befektetés. Ez kényelmes és javíthatják a színe és íze a víz iszik.

3. In-line vízszűrők vagy hűtőszekrényben tisztítóberendezéssel

Ha lemondanak a víz közvetlenül a beépített adagoló be a hűtő, a dobó a szűrő nem működik az Ön számára. Amire szüksége van-line vízszűrők vagy hűtőszekrény szűrők, melyek szűrők csatlakoztatva van a hűtőben, ezért eltekint a tiszta és biztonságos víz. Ezeket a típusokat is tehet róla, hogy a víz előállításához használt jég is tiszta és tisztított.

4. Csaptelep és zuhany fej

Ha azt szeretné, hogy megtisztítsa a vizet, hogy kijön a különleges vízforrás otthon, mint például bizonyos mosogató és tusoló fejet, vannak egyéni szűrőket és csaptelep zuhanyfejjel szűrők körül. Könnyedén tulajdonítanak tisztítóberendezéssel ezeket a csapok és a zuhanyrózsák tehát víz lesz hatékonyan tisztíthatók bocsátást megelőzően. Ezek tisztítóberendezéssel kevésbé költséges és rendkívül kényelmes, ők is könnyen telepíthető, mint te, nem kell csatlakozni, hogy a fő csövek már, ami azt jelenti, hogy nem kell az alapvető vízvezeték-szerelési ismeretek megszerzésére használja őket.

1 komment · 6 trackback

Címkék: víztisztító víztisztítás

Üdvözlet!

2009.12.06. 18:23 ragabb

A víztisztítók témában ez az első blogom, a légtisztítókról bővebben itt olvashattok: légtisztító blog

Szólj hozzá!